Mosvalve 962 - Stupid Question

Mosvalve 962 - Stupid Question

Postby mgbills » Sun Feb 26, 2017 1:38 pm

Hey Smart People,

Does the Mosvalve 962 need a jumper between the input & the output?

As you can see I've got the SMS direct into the mono/bridged input. I have a Speaker lead heading off to the 1x JBL. SMS working. Furman working. No sound from Mosvalve. I bought it over a year ago, and have moved in the interim. Never hooked it up when it arrived stupidly. Found the manual. Checked both channels coming direct out. Nada. Opened the housing. No burnt looking gizmo's & no smell of magic black smoke (having escaped).

Am I missing anything, or do I have a DOA cool power amp?

Anybody know a fine someone who can repair these?

Thanks. Peace M

Image
"Hi Ho...the Carrion Crow...FoldeRoldeRiddle"
User avatar
mgbills
Senior Member
 
Posts: 1039
Joined: Thu Apr 29, 2010 12:04 pm
Location: The Northwest Corner

Re: Mosvalve 962 - Stupid Question

Postby TeeJay » Sun Feb 26, 2017 1:55 pm

Check the fuse.
TeeJay
710 ashbury
710 ashbury
 
Posts: 263
Joined: Sat Jul 27, 2013 7:56 am
Location: Kansas City, Missouri

Re: Mosvalve 962 - Stupid Question

Postby mgbills » Sun Feb 26, 2017 3:16 pm

Beeps on the continuity tester.
"Hi Ho...the Carrion Crow...FoldeRoldeRiddle"
User avatar
mgbills
Senior Member
 
Posts: 1039
Joined: Thu Apr 29, 2010 12:04 pm
Location: The Northwest Corner

Re: Mosvalve 962 - Stupid Question

Postby strumminsix » Sun Feb 26, 2017 3:36 pm

That should do it. I'd call Genz Benz for a repair.
User avatar
strumminsix
Senior Member
 
Posts: 6955
Joined: Tue Apr 05, 2005 8:13 am
Location: Chicago

Re: Mosvalve 962 - Stupid Question

Postby MattMan » Wed Mar 01, 2017 9:48 am

Those things are pretty hardy. Great solid state power amp. Does everything work using a different power amp? Or just run your phone directly into the power amp to the speaker and confirm that its the power amp. Is the fan working?
User avatar
MattMan
Phil
Phil
 
Posts: 305
Joined: Thu Jun 11, 2015 10:30 am
Location: Ann Arbor, MI

Re: Mosvalve 962 - Stupid Question

Postby milobender » Wed Mar 01, 2017 11:39 am

Before going to the repair guys, do a very thorough trouble shoot. Start with the simplest things, check your cables, all of them... including the power cable. Is power getting to the amp? Do all your connecting cables work with a different amp. If everything checks out ok, then the repair guys, but the odds are it's something besides catastrophic failure. Run a different preamp into it. Try the line-outs. Try all the different output jacks... I hope I'm not suggesting stuff you've already tried "o) But, too many times, I've ignored the very obvious, only to waste a lot of time and anxiety "o)
IO Custom Guitars
http://www.iocustomguitars.com
Luthier and Quilter Amplification Dealer
Everything we know is wrong...
User avatar
milobender
Senior Member
 
Posts: 720
Joined: Mon Mar 31, 2008 8:32 am
Location: SE Wyoming

Re: Mosvalve 962 - Stupid Question

Postby milobender » Wed Mar 01, 2017 11:39 am

Before going to the repair guys, do a very thorough trouble shoot. Start with the simplest things, check your cables, all of them... including the power cable. Is power getting to the amp? Do all your connecting cables work with a different amp. If everything checks out ok, then the repair guys, but the odds are it's something besides catastrophic failure. Run a different preamp into it. Try the line-outs. Try all the different output jacks... I hope I'm not suggesting stuff you've already tried "o) But, too many times, I've ignored the very obvious, only to waste a lot of time and anxiety "o)
IO Custom Guitars
http://www.iocustomguitars.com
Luthier and Quilter Amplification Dealer
Everything we know is wrong...
User avatar
milobender
Senior Member
 
Posts: 720
Joined: Mon Mar 31, 2008 8:32 am
Location: SE Wyoming


Return to Jerry Tone

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Bing [Bot], GeneralGoldilocks and 3 guests