Deluxe Reverb issue

Chat about Equipment Info

Deluxe Reverb issue

Postby jeffm725 » Sat Apr 23, 2011 2:15 pm

I g=have a Deluxe reverb reissue that I use for some smaller gigs. It is a good amp. Anyway, just recently it failed on me at a gig. It just cut all the way out and its like there is no power or something. You can hear just a tiny bit of sound and it is all distorted and smushed.

What is really interesting is that the jewel light that indicates power is on will dim and brighten on its own. It will go from full brightness to half brightness to no brightness and back and every where in between while it is just sitting there (Meaning I dont have to be playing for it to dim and brighten) also it seems that if I let it cool down and start it back up I get full power from it again for a period of time (but it does not feel quite right). Once it has been heated up for a while it dies again,


Any ideas from the symptoms I described?
.......................................................have you heard the one about the yellow dog?
jeffm725
Senior Member
 
Posts: 1072
Joined: Mon Jun 09, 2008 1:16 pm
Location: Chester, CT.

Re: Deluxe Reverb issue

Postby RiverRat » Sat Apr 23, 2011 3:58 pm

power transformer seems like the obvious answer.
RiverRat
Senior Member
 
Posts: 958
Joined: Thu Apr 10, 2008 10:38 am

Re: Deluxe Reverb issue

Postby Grant » Sat Apr 23, 2011 6:28 pm

had a similar issue on my amp a couple of months back - no sound but light still on.

turned out that the fuse and the power tubes had blown. PT was fine.
Grant
710 ashbury
710 ashbury
 
Posts: 252
Joined: Fri Apr 09, 2010 6:07 am
Location: Sydney, Australia


Return to Grateful Dead Equipment Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests